Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Naisten Linjan Turv@verkko-hankkeen päätöstilaisuuden tallenne on katsottavissa alla olevan linkin kautta

https://enchant.fi/naisten-linja/turvaverkko-paatostilaisuus

Turv@verkko-hankkeessa on tehty pioneerityötä digitaalista väkivaltaa ja verkkohäirintää kokeneiden naisten auttamiseksi vuodesta 2018 lähtien. Viisivuotinen hanke on tulossa päätökseensä vuodenvaihteessa. On aika pohtia, mitä on saatu aikaan ja mitä pitäisi tehdä seuraavaksi.

Kehittämis- ja vaikuttamishankkeessa on lisätty tietoisuutta sukupuolittuneesta teknologiavälitteistä väkivallasta, kehitetty uudenlaisia tukipalveluita digitaalista väkivaltaa kokeneille, vaikutettu väkivallan vastaisiin rakenteisiin laajemmin yhteiskunnassa sekä julkaistu opas digitaalisesta väkivallasta parisuhteessa.

Tilaisuudessa kuullaan hankkeen tuloksista ja visioidaan yhdessä sukupuolittuneen väkivallan vastaisen työn tulevaisuutta. Hankkeen työntekijät kertovat Turv@verkko-palveluista auttajan näkökulmasta ja digitaalisen väkivallan seurauksista yksilölle.

Tilaisuuden keynote-puhuja on Johanna Nelles Euroopan neuvostosta, joka kertoo viime vuonna julkaistuista yleissuosituksista naisiin kohdistuvan väkivallan digitaaliseen ulottuvuuteen liittyen. Nelles johtaa Euroopan neuvoston yksikköä, joka toimii GREVIO-asiantuntijaryhmän sihteeristönä.

Tilaisuuden juontaa ja puhujia haastattelee Johanna Storck.

Ilmoittaudu webinaariin mukaan tästä.

Jos sinulla on kysymyksiä tai ongelmia ilmoittautumisen kanssa, laita viestiä osoitteeseen louna.hakkarainen@naistenlinja.fi.

Päätöstilaisuuden ohjelma

9:00–9:40 Turv@verkko-hankkeen tulokset – mitä saatiin aikaiseksi? Louna Hakkarainen, Turv@verkon hankepäällikkö, Naisten Linja

9:40–10:00 Digitaalisen väkivallan jäljet – millaista tukea teknologian välityksellä satutettu kaipaa? Outi Rantamäki, Turv@verkon hanketyöntekijät, Naisten Linja

10:00–10:15 Verkossa satutetut -kampanja – Miten verkkohäirintä vaikuttaa yksilöön? Laura Keskinen, Naisjärjestöt yhteistyössä NYTKIS ry ja Mari Lakeus, Naisten Linja

10:15–11:00 GREVIO and its General Recommendation No.1 on the digital dimension of violence against women Johanna Nelles Executive Secretary of the Istanbul Convention, Council of Europe

11:00–12:00 Miten teknologia haastaa naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä?Paneelikeskustelu Keskustelemassa ovat Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteeri Terhi Heinilä, Poliisiammattikorkeakoulun yliopettaja ja oikeustieteiden tohtori Satu Rantaeskola, Oikeusministeriön kriminaalipolitiikka- ja rikosoikeusosaston neuvotteleva virkamies Elina Ruuskanen ja Naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan torjunnan toimikunnan pääsihteeri Taina Riski THL:stä. Keskustelua vetää Turv@verkon hankepäällikkö Louna Hakkarainen.

Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Muista myös

THL:n Digitaalinen väkivalta -verkkokoulutuksen julkaisuwebinaari pe 9.12.22 klo 9-12. Ilmoittaudu mukaan täältä.