Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Kuva: unsplash

Toinen linja Naisten Linjalle

Naisten linja avasi lahjoitusvaroilla toisen auttavan linjan väkivaltaa tai sen uhkaa kokeville naisille ja tytöille tammikuussa 2023. Linja tulee suureen tarpeeseen, sillä ruuhkautumisen takia yli puolet puheluista on jäänyt aiemmin vastaamatta.

Valtaosa Naisten Linjalle soittavista naisista elää tilanteessa, jossa väkivalta on jatkuvasti läsnä tai he ovat kokeneet väkivaltaa viimeisen kuukauden sisällä. Nyt avatun lisälinjan ansiosta yhä useampi näistä naisista pääsee puhumaan kokemastaan sen sijaan, että joutuisi odottamaan linjan vapautumista.

Satutettu ei voi odottaa linjan vapautumista

Joka kolmas nainen Suomessa on kokenut väkivaltaa parisuhteessa. Vuosittain 15 heistä kuolee väkivallan seurauksena. Mahdollisimman aikaisin saatu apu on kirjaimellisesti elintärkeää.

Varmista toisen linjan pysyminen auki myös tulevaisuudessa. Lahjoita jo tänään.

Näin lahjoituksesi auttaa

25 € - puoli tuntia puhelinapua

50 € - tunti puhelinapua

200 € - päivä puhelinapua

1250 € - viikko puhelinapua

Miksi pyydämme lahjoituksia?

Naisten Linja toimii äärimmäisen pienellä budjetilla. Toisen linjan kustannukset katetaan lahjoitusvaroilla. Lahjoittajien ansiosta tukea hakevat naiset eivät enää joudu kuuntelemaan varattuna tuuttaavaa puhelinlinjaa, vaan pääsevät puhumaan kokemuksistaan ja saavat apua toipumiseen.

Nyt pitää varmistaa, että toinen linja myös pysyy auki. Toisen puhelinlinjan laadukas ylläpitäminen kustantaa noin 5 000 euroa kuukaudessa. Summalla katetaan puhelin- ja tilavuokrakulut, toiminnan organisointi, päivystäjien koulutuskustannukset sekä tarvittava tuki heidän jaksamiselleen ja hyvinvoinnilleen henkisesti raskaassa vapaaehtoistyössä.

Jokainen lahjoitus on avuksi, kun tavoitteena on auttaa yhä useampaa satutettua. Erityisesti toivomme mukaan uusia kuukausilahjoittajia, sillä kuukausittaiset lahjoitukset tarjoavat budjetoitavaa lahjoitustuloa, jonka avulla varmistamme, että linja pysyy auki myös tulevaisuudessa. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään.

kuva: unsplash

Väkivalta parisuhteessa

Väkivalta hiipii parisuhteeseen pikkuhiljaa ja salakavalasti. Ensimmäistä lyöntiä edeltää yleensä pitkä prosessi, jossa väkivaltainen osapuoli hiljalleen rikkoo kumppaninsa itsetunnon. Aluksi saatetaan rajoittaa ystävien tapaamista, pienentää kokijan elinpiiriä ja murtaa hiljalleen tämän usko omiin kykyihin.

Ajan kuluessa väkivallan määrä suhteessa lisääntyy ja raaistuu. Äärimmillään väkivaltainen parisuhde on täydellistä kontrollointia, henkistä kidutusta ja hengenvaarallista piinaa.

Huolestuttaako oma tai läheisesi parisuhde? Lue lisää väkivaltaisen parisuhteen kehittymisestä ja väkivallan eri muodoista.

Toipuminen vaatii salaisuuden jakamista

Lähisuhdeväkivallasta puhuminen on vaikeaa. Satutettu kokee usein suurta häpeää, itsesyytöksiä ja pelkoa. Toipumisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että väkivalta tunnistetaan ja sanallistetaan. Monia auttaa omien kokemusten jakaminen turvallisessa ympäristössä, jossa kuunnellaan ja uskotaan, väkivaltaa ei vähätellä eikä syitä väkivaltaan etsitä väkivaltaa kokeneesta ihmisestä.

Naisten Linja on olemassa väkivaltaa kokeneita naisia varten. Auta meitä avaamaan toinen linja ja tukemaan entistä useampaa satutettua.

Elina Lakso

Elina Lakso

Elina Lakso Varainhankinta- ja talouspäällikkö 050 554 3457 elina.lakso@naistenlinja.fi

Vastuualueet: Naisten Linjan taloushallinto ja varainhankinta, lahjoitukset