Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Toinen linja Naisten Linjalle

Joka kolmas suomalainen nainen on kokenut väkivaltaa parisuhteessa. Vuosittain 20 heistä kuolee väkivallan seurauksena. Mahdollisimman aikaisin saatu apu on kirjaimellisesti elintärkeää.

Naisten Linjan auttava puhelin väkivaltaa kokeville naisille on ruuhkautunut ja yli puolet puheluista jää vastaamatta linjan ollessa varattuna. Auta meitä avaamaan toinen linja.

Miksi pyydämme lahjoituksia?

Naisten Linja toimii äärimmäisen pienellä budjetilla. Nykyinen rahoituksemme ei riitä vastaamaan siihen valtavaan avuntarpeeseen, joka meihin kohdistuu, vaan yli puolet puheluista jää vastaamatta. Lempeän äänen ja auttavien sanojen sijaan tukea hakevat naiset joutuvat kuuntelemaan varattuna tuuttaavaa puhelinlinjaa.

Toisen linjan avaaminen aiheuttaa noin 15 000 euron kertakustannukset. Summa koostuu työpisteen varusteista, tietotekniikka- ja puhelinlaitteistosta sekä toiminnan järjestelyyn vaativasta työpanoksesta.

Ei kuitenkaan riitä, että linja saadaan avattua. Sen pitää myös pysyä auki. Toisen puhelinlinjan laadukas ylläpitäminen kustantaa noin 5 000 euroa kuukaudessa. Summalla katetaan puhelin- ja tilavuokrakulut, toiminnan organisointi, päivystäjien koulutuskustannukset sekä tarvittava tuki heidän jaksamiselleen ja hyvinvoinnilleen henkisesti raskaassa vapaaehtoistyössä.

Jokainen lahjoitus on avuksi, kun tavoitteena on auttaa yhä useampaa satutettua. Erityisesti toivomme mukaan uusia kuukausilahjoittajia, sillä kuukausittaiset lahjoitukset tarjoavat budjetoitavaa lahjoitustuloa, jonka avulla varmistamme, että linja pysyy auki myös tulevaisuudessa. Ryhdy kuukausilahjoittajaksi jo tänään.

Väkivalta parisuhteessa

Väkivalta hiipii parisuhteeseen pikkuhiljaa ja salakavalasti. Ensimmäistä lyöntiä edeltää yleensä pitkä prosessi, jossa väkivaltainen osapuoli hiljalleen rikkoo kumppaninsa itsetunnon. Aluksi saatetaan rajoittaa ystävien tapaamista, pienentää kokijan elinpiiriä ja murtaa hiljalleen tämän usko omiin kykyihin.

Ajan kuluessa väkivallan määrä suhteessa lisääntyy ja raaistuu. Äärimmillään väkivaltainen parisuhde on täydellistä kontrollointia, henkistä kidutusta ja hengenvaarallista piinaa.

Huolestuttaako oma tai läheisesi parisuhde? Lue lisää väkivaltaisen parisuhteen kehittymisestä ja väkivallan eri muodoista.

Toipuminen vaatii salaisuuden jakamista

Lähisuhdeväkivallasta puhuminen on vaikeaa. Satutettu kokee usein suurta häpeää, itsesyytöksiä ja pelkoa. Toipumisen kannalta on kuitenkin tärkeää, että väkivalta tunnistetaan ja sanallistetaan. Monia auttaa omien kokemusten jakaminen turvallisessa ympäristössä, jossa kuunnellaan ja uskotaan, väkivaltaa ei vähätellä eikä syitä väkivaltaan etsitä väkivaltaa kokeneesta ihmisestä.

Naisten Linja on olemassa väkivaltaa kokeneita naisia varten. Auta meitä avaamaan toinen linja ja tukemaan entistä useampaa satutettua.

Elina Lakso

Elina Lakso

Elina Lakso Varainhankintapäällikkö 050 554 3457 [email protected]