Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Tule vapaaehtoiseksi!

Mitä vapaaehtoistyö Naisten Linjalla on?

Naisten Linjan vapaaehtoiset toimivat vastaajina peruspalveluissamme. Näitä ovat tuki- ja neuvontapuhelimemme ja chat-palvelumme. Puhelinpäivystys on auki jokaisena arkipäivänä klo 16-20. Chat on auki tiistaisin ja torstaisin klo 16-20. Koulutuksen käytyään vapaaehtoinen voi päivystää joko Naisten Linjan toimistolla Helsingin keskustassa tai etänä.

Kattavan peruskoulutuksen lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille työnohjausta, täydennyskoulutuksia, yhteisiä virkistystapahtumia ja Naisten Linjan lämminhenkisen ja arvostavan yhteisön.

Mitä odotamme vapaaehtoiselta?

Naisten Linjan vapaaehtoisina toimii täysi-ikäisiä naisia, jotka haluavat tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia ja tyttöjä. Toiminnassamme on mukana erilaisista taustoista tulevia, eri ikäisiä itsensä naiseksi määritteleviä ihmisiä, jotka haluavat auttaa toisia naisia ja tyttöjä.

Edellytämme vapaaehtoisiltamme tasaista elämäntilannetta noin viiden vuoden ajalta. Henkilökohtainen väkivallan kokemus ei ole este vapaaehtoisena toimimiselle. Mahdolliset omat väkivaltakokemukset tulee kuitenkin olla käsiteltyinä, ettei tehtävä muodostu liian raskaaksi tai henkisiä voimavaroja kuluttavaksi.

Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus

Kaikki vapaaehtoistyönsä Naisten Linjalla aloittavat käyvät kattavan vapaaehtoiskoulutuksen. Koulutus järjestetään vuosittain syksyisin Helsingissä. Koulutukseen sisältyy eri alojen asiantuntijoiden luentoja, esimerkiksi oikeusjärjestelmään ja väkivaltatyön palveluihin, väkivallan aiheuttamaan traumaan, yhteydenottajan kohtaamiseen ja väkivaltaa kokeviin erityisryhmiin syventymistä.

Teorian lisäksi koulutukseen kuuluu perehdytysvuoro, jolloin koulutettava vapaaehtoinen saa seurata kokeneen päivystäjän toimintaa yhden vuoron ajan ennen omaa päivystyksen aloittamista. Myös chat-päivystämiseen on erilliset perehdytyskoulutukset halukkaille. Tavoitteenamme on, että jokainen päivystyksen aloittava uusi vapaaehtoinen on itsevarma omasta tietopohjastaan ja kaikilla on tasavertainen osaaminen koulutuksemme kautta väkivaltaa kokeneiden naisten kohtaamiselle.

Miten haen koulutukseen?

Haku syksyn 2023 vapaaehtoiskoulutukseen on päättynyt. Seuraavan kerran haemme vapaaehtoisia ensi vuonna.

Heräsikö kysymyksiä?

Voit olla yhteydessä vapaaehtoiskoordinaattoriimme: [email protected]