Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Vapaaehtoistyö Naisten Linjalla

Naisten Linjan vapaaehtoisena pääset tekemään vaikuttavaa vapaaehtoistyötä. Kuljet väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden naisten ja tyttöjen rinnalla, pääset edistämään naisten oikeuksia ja olet osa lämminhenkistä Naisten Linjan yhteisöä. Naisten Linjan vapaaehtoisena olet vastuullisella ja merkityksellisellä paikalla muuttamassa maailmaa paremmaksi.

Mitä vapaaehtoistyö Naisten Linjalla on?

Vapaaehtoiset vastaavat Naisten Linjan puhelin- ja chat-päivystykseen tuleviin yhteydenottoihin. Puhelinpäivystys on avoinna arkipäivisin klo 16–20 ja chat-päivystys tiistaisin ja torstaisin klo 16–20.

Mitä päivystäminen tarkoittaa ja missä se tapahtuu?

Naisten Linjan päivystäjänä kohtaat, kuuntelet ja keskustelet väkivaltaa kokeneen yhteydenottajan kanssa kiireettömästi ja empaattisesti. Annat yhteydenottajalle tietoa väkivallan eri muodoista, autat tunnistamaan niitä ja ohjaat tarvittaviin tukipalveluihin. Puhelinpäivystäjä vastaa Naisten Linjan auttavaan puhelimeen, chat-päivystäjä keskustelee apua tarvitsevan kanssa chat-alustalla.

Puhelinpäivystystä voi tehdä Naisten Linjan toimistolla Helsingin keskustassa tai etänä. Chat-päivystys tapahtuu etänä.

Millaista sitoutumista vapaaehtoisena toimiminen vaatii?

Naisten Linjan vapaaehtoisena päivystäjänä saat laadukkaan koulutuksen naisiin kohdistuvaan väkivaltateemaan liittyen. Koulutuksen jälkeen sinun tulee sitoutua tehtävään vähintään vuodeksi ja päivystää 1–2 kertaa kuukaudessa.

Millainen koulutus vapaaehtoisille on?

Kaikki vapaaehtoisemme käyvät kattavan vapaaehtoiskoulutuksen ja päivystysharjoittelun. Koulutus järjestetään vuosittain syys-marraskuussa. Koulutuspäivät ovat pääsääntöisesti viikonloppuisin. Lisää tietoa löydät täältä.

Mitä odotamme vapaaehtoiselta?

Naisten Linjan vapaaehtoiseksi voi hakea kuka tahansa vähintään 25-vuotias nainen, itsemäärittelyä kunnioittaen, joka haluaa auttaa väkivaltaa kokeneita tai sen uhan alla eläviä naisia ja tyttöjä. Naisten Linjan vapaaehtoisina toimivat moninaisista taustoista tulevat naiset. Vapaaehtoistehtävään edellytämme hyviä vuorovaikutustaitoja, empatiakykyä, tunneälyä sekä sitoutumista Naisten Linjan arvoihin.

Vapaaehtoisena voi toimia, vaikka taustalla olisi omia väkivaltakokemuksia tai kriisejä. Ne tulee kuitenkin olla käsiteltyinä, joten edellytämme tasaista elämäntilannetta noin viiden vuoden ajalta.

Lue tarkemmat tiedot edellytyksistä täältä.

Miten haen Naisten Linjan vapaaehtoiseksi?

Haku Naisten Linjan vapaaehtoiseksi on auki vuosittain huhtikuussa Naisten Linjan verkkosivuilla. Tehtävään haetaan verkkolomakkeella.

Jätä meille yhteystietosi, mikäli haluat saada tiedon, kun haku aukeaa.

Vuonna 2023 Naisten Linjan puhelinpäivystyksen soittaneista 72 % kertoi olonsa helpottuneen yhteydenoton aikana.

”Kun soitin Naisten Linjalle, tuli sellainen olo, että mua ymmärretään, mua kuullaan, ja mua ei syyllistetä. Keskustelu toi mulle turvallisuuden tunteen, ja oli todella voimaannuttavaa.”

soittajan palaute

Heräsikö kysymyksiä?

Lisätietoja antaa:

Jenni Mboup

Jenni Mboup

Jenni Mboup Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori 050 518 2231 jenni.mboup@naistenlinja.fi

Vastuualueet: vapaaehtoistoiminnan koordinointi, vapaaehtoisten koulutus ja tuki.