Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus

Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutuksen käytyäsi sinulla on valmiudet tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia, tyttöjä sekä heidän läheisiään Naisten Linjan auttavassa puhelimessa ja chatissa.

Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus

Hae mukaan Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutukseen

Naisten Linjan vapaaehtoisena pääset tekemään merkityksellistä ja vaikuttavaa vapaaehtoistoimintaa väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen tukena.

Vapaaehtoiset vastaavat Naisten Linjan auttavaan puhelimeen ja chattiin tuleviin yhteydenottoihin.

Lue lisää Naisten Linjan vapaaehtoistoiminnasta täältä.

Hae vapaaehtoiskoulutukseen

Haku vapaaehtoiskoulutukseen aukeaa 1.4.

Millainen Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus on?

Vapaaehtoiskoulutus järjestetään vuosittain elo-marraskuussa. Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutuksen käytyäsi sinulla on valmiudet tukea väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneita naisia, tyttöjä sekä heidän läheisiään Naisten Linjan auttavassa puhelimessa ja chatissa.

Koulutuskokonaisuus sisältää lähitapaamisia, videoluentoja, kirjallisia tehtäviä Google Classroom -alustalla sekä käytännön perehdytyksen vapaaehtoistehtävään. Koulutuksessa käydään läpi mm. naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ilmiönä, lähisuhdeväkivallan eri muotoja ja seurauksia, väkivallasta selviytymisen ja toipumisen vaiheita, puhelin- ja chat-päivystämisen käytäntöjä sekä väkivaltaa kokeneen kohtaamista ja tukemista eteenpäin.

Kouluttajina ja perehdyttäjinä toimivat Naisten Linjan väkivaltatyön asiantuntijat, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori sekä pidempään toiminnassa mukana olleet vapaaehtoiset.

Kattavan koulutuksen lisäksi tarjoamme vapaaehtoisille työnohjausta, virkistystä sekä Naisten Linjan lämminhenkisen ja arvostavan yhteisön. Vapaaehtoisille on tarjolla myös syventävää koulutusta.

Mitä edellytämme vapaaehtoiselta

  • Vähintään 25 vuoden ikää.
  • Hyviä vuorovaikutustaitoja, empatiakykyä, tunneälyä sekä sitoutumista Naisten Linjan arvoihin.
  • Sitoutumista vapaaehtoiskoulutuksen lähitapaamisiin, videoluentoihin ja itsenäisten tehtävien tekemiseen.
  • Mahdollisuutta sitoutua vapaaehtoistoimintaan vähintään vuodeksi koulutuksen jälkeen ja päivystämiseen 1-2 kertaa kuussa.
  • Tasaista elämäntilannetta noin viiden vuoden ajalta.
  • Hyviä it-taitoja ja ymmärrystä tietoturvasta. Naisten Linjan toimisto on digitaalinen ja käytämme useita verkkoalustoja.
  • Suomen kielen taitoa. Muu kielitaito on eduksi.
  • Sosiaalialan kokemus on eduksi, mutta ei ole välttämätöntä.
  • Vapaaehtoisena voi toimia, vaikka taustalla olisi omia väkivaltakokemuksia tai kriisejä. Mahdolliset väkivaltakokemukset tai kriisit tulee olla kuitenkin käsiteltynä.

2025 koulutuspäivät ja teemat

la 30.8. klo 11-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä: Tutustuminen ja Naisten Linjan toimintaan perehtyminen sekä naisiin kohdistuvan väkivallan teema

vk 36 Videoluennot ja itsenäiset tehtävät: Lähisuhdeväkivalta ja sen tunnistaminen sekä Naisten Linjan yhteydenottajat ja palveluohjaus

la 13.9. klo 11-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä: Yhteydenottajan kohtaaminen ja tukeminen

vk 38 Videoluennot ja itsenäiset tehtävät: Trauma, selviytymisen vaiheet ja toipuminen sekä chat-päivystys

la 27.9. klo 11-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä: Vapaaehtoisena Naisten Linjalla

vk 40-43 tiistai klo 15-20 Käytännön ryhmäperehdytys päivystämiseen Naisten Linjan toimistolla, Helsingissä. Osallistujat valitsevat yhden tiistai-illan, jolloin seurataan päivystämistä auttavassa puhelimessa ja saadaan käytännön tietoa päivystämiseen liittyen väkivaltatyön asiantuntijalta.

la 15.11. klo 13-16 Vapaaehtoiskoulutuksen päättäjäiset Helsingissä

Lisätietoja

Noora Kiiski

Noora Kiiski

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

050 518 2231

noora.kiiski@naistenlinja.fi

Vastuualueet: vapaaehtoistoiminnan koordinointi, vapaaehtoisten koulutus ja tuki.