Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Kvinnolinjen

Kvinnolinjen erbjuder tjänster för flickor och kvinnor som upplevt våld eller är oroliga över våld. Vi finns här för att stöda dig, med respekt för din självbestämmanderätt. Du kan kontakta oss per telefon, chat eller onlinebrev. Inom våra tjänster får du prata med utbildade frivilligarbetare. Alla tjänster är konfidentiella och avgiftsfria. Vi erbjuder också kamratstöd för kvinnor som upplevt våld, såväl över nätet som på plats i centrala Helsingfors.

Vår hemsida håller för tillfället på att översättas till svenska. Vill du kontakta oss anonymt på svenska är du välkommen att göra det i vår nätbrevstjänst. Du kan också ställa frågor om våra tjänster eller lämna respons på svenska i det här formuläret. Kom ihåg att lämna dina kontaktuppgifter om du vill ha svar på din respons.

Nätbrevtjänst stängt för tillfället

Anvisningar för tjänsten

  1. Då du trycker på ”Skriv ett nytt brev”-knappen skapas ett automatiskt användarnamn och lösenord. Skriv ner dem och spara dem tills du ska läsa ditt svar.

  2. Skriv ditt brev i textfältet. Du kan även rubricera ditt brev om du vill.

  3. När brevet är färdigt ska du trycka på ”Skicka”-knappen. Vi svarar på dit brev så snabbt som möjligt, senast tre veckor efter att vi fått det. Vi svarar på alla brev och vår vanliga svarstid är ungefär en vecka.

  4. För att läsa ditt svar behöver du ditt användarnamn och lösenord. Du kan läsa ditt svar genom att trycka på knappen ”Läs svar”. Svaret sparas i vårt system i ungefär ett år.

Glömt lösenord?

Vad gör jag om jag glömt mitt användarnamn eller lösenord? Ingen fara, vi har sparat ditt brev. För att vi ska kunna svara på ditt ursprungliga brev ber vi dig att skicka ett nytt brev där du förklarar att du glömt ditt användarnamn och lösenord. Då du skriver det nya brevet ska du komma ihåg att skriva ner det nya användarnamnet och lösenordet och spara det på ett tryggt ställe. Dessutom ber vi dig att förklara innehållet i ditt ursprungliga brev så att vi kan garantera att det är du. Inkludera gärna användarnamnet (om du kommer ihåg det men glömt lösenordet) eller någon specifik detalj från ditt ursprungliga brev. Om vi kan bekräfta att det är samma person så kan vi bifoga svaret till det ursprungliga brevet som svar till det nya, kortare brevet. Svaret når du sedan i vår tjänst genom att logga in med det nya användarnamnet och lösenordet.

Ge respons

Vill du ge respons för tjänsten eller det svar du fått på ditt brev? Det kan du göra via nedanstående länk. Respons kan ges anonymt men om du vill att vi svarar dig kan du lämna dina kontaktuppgifter.

Ge respons