Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Kvinnolinjen

Kvinnolinjen erbjuder tjänster för flickor och kvinnor som upplevt våld eller är oroliga över våld. Vi finns här för att stöda dig, med respekt för din självbestämmanderätt. Du kan kontakta oss per telefon, chat eller onlinebrev. Inom våra tjänster får du prata med utbildade frivilligarbetare. Alla tjänster är konfidentiella och avgiftsfria. Vi erbjuder också kamratstöd för kvinnor som upplevt våld, såväl över nätet som på plats i centrala Helsingfors.

Vår hemsida håller för tillfället på att översättas till svenska. Vill du kontakta oss anonymt på svenska är du välkommen att göra det i vår nätbrevstjänst. Du kan också ställa frågor om våra tjänster eller lämna respons på svenska i det här formuläret. Kom ihåg att lämna dina kontaktuppgifter om du vill ha svar på din respons.

Naisten Linja & Folkhälsan

Stödgrupp på nätet för kvinnor som upplevt våld i sitt parförhållande

Ansökningstiden för gruppen har gått ut.

Lever du i en parrelation där du utsätts för kontroll, nedvärdering eller manipulation? Eller har du levt i en sådant relation? Har din partner kränkt din fysiska eller sexuella integritet? Har du tvingats att låna pengar åt din partner eller har hen tagit besluten om ditt penningbruk? Har din älskade beslutat vad du får publicera på sociala medier eller krävt att du visar dina sms?

Ifall du känner igen dig i detta och har blivit utsatt för våld i din nuvarande eller tidigare parrelation är du varmt välkommen till vår stödgrupp på nätet.

Gruppen erbjuder kunskap om våldet och stöd för att återhämta sig efter våldsupplevelser. I gruppen lär du dig att identifiera olika former av våld och den inverkan de har på ditt liv. Deltagarna får även om information om sina egna rättigheter i situationer när de möter våld. Diskussionen förs på en trygg och skyddad plattform, konfidentiellt och anonymt. Gruppen samlas på hösten 2021.

Skriva oss ett meddelande

I vår nätbrevstjänst kan du kontakta oss när som helst.

Vår nätbrevstjänst är avsedd för flickor och kvinnor som upplevt våld eller hot om våld samt deras anhöriga. Vi finns här för att stöda dig, med respekt för din självbestämmanderätt. Nätbrevstjänsten är öppen dygnet runt alla dagar om året och vi svarar på alla brev som vi får.

Breven besvaras av frivilligarbetare som utbildats av Kvinnolinjen. Breven är anonyma och konfidentiella vilket innebär att ingen utomstående kan läsa dem. Du kan läsa vårt svar på ditt brev i tjänsten senast tre veckor efter att du skickat brevet. Vi svarar ändå alltid så fort som möjligt, vanligtvis efter ungefär en vecka.

Anvisningar för tjänsten

  1. Då du trycker på ”Skriv ett nytt brev”-knappen skapas ett automatiskt användarnamn och lösenord. Skriv ner dem och spara dem tills du ska läsa ditt svar.

  2. Skriv ditt brev i textfältet. Du kan även rubricera ditt brev om du vill.

  3. När brevet är färdigt ska du trycka på ”Skicka”-knappen. Vi svarar på dit brev så snabbt som möjligt, senast tre veckor efter att vi fått det. Vi svarar på alla brev och vår vanliga svarstid är ungefär en vecka.

  4. För att läsa ditt svar behöver du ditt användarnamn och lösenord. Du kan läsa ditt svar genom att trycka på knappen ”Läs svar”. Svaret sparas i vårt system i ungefär ett år.

Glömt lösenord?

Vad gör jag om jag glömt mitt användarnamn eller lösenord? Ingen fara, vi har sparat ditt brev. För att vi ska kunna svara på ditt ursprungliga brev ber vi dig att skicka ett nytt brev där du förklarar att du glömt ditt användarnamn och lösenord. Då du skriver det nya brevet ska du komma ihåg att skriva ner det nya användarnamnet och lösenordet och spara det på ett tryggt ställe. Dessutom ber vi dig att förklara innehållet i ditt ursprungliga brev så att vi kan garantera att det är du. Inkludera gärna användarnamnet (om du kommer ihåg det men glömt lösenordet) eller någon specifik detalj från ditt ursprungliga brev. Om vi kan bekräfta att det är samma person så kan vi bifoga svaret till det ursprungliga brevet som svar till det nya, kortare brevet. Svaret når du sedan i vår tjänst genom att logga in med det nya användarnamnet och lösenordet.

Ge respons

Vill du ge respons för tjänsten eller det svar du fått på ditt brev? Det kan du göra via nedanstående länk. Respons kan ges anonymt men om du vill att vi svarar dig kan du lämna dina kontaktuppgifter.

Ge respons