Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

0800 02400

ma-pe klo 16-20

in English on Fridays from 4pm to 8pm

Valtakunnallinen, maksuton neuvonta- ja tukipuhelin väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille (itsemäärittelyä kunnioittaen) sekä heidän läheisilleen. Puhelut ovat luottamuksellisia ja voit soittaa nimettömästi. Naisten Linjan palveluissa yhteydenottoosi vastaavat koulutetut vapaaehtoiset naiset.

Sinun ei tarvitse osata itse nimetä, ovatko kokemuksesi kontrollointia, mitätöintiä, fyysistä väkivaltaa vai esimerkiksi seksuaalista ahdistelua. Väkivallan tekijä voi olla kuka tahansa – puolisosi, entinen seurustelukumppanisi, perheenjäsenesi, työkaveri tai täysin tuntematon henkilö. Voit ottaa yhteyttä myös, jos olet huolissasi läheisen ihmisen tilanteesta. Riittää, että haluat keskustella väkivallasta tai siihen liittyvästä huolesta.

Jos avun tarve on akuutti, tulee ensisijaisesti soittaa hätänumeroon 112.

Soittaessasi Naisten Linjalle sinä päätät, kuinka paljon haluat kertoa itsestäsi. Jos tarvitset neuvoja, annamme sinulle turvaohjeita tai autamme sinua löytämään palveluja omalta paikkakunnaltasi.

Puhelinnumerosi ei tule missään vaiheessa Naisten Linjan tietoon eikä puheluita nauhoiteta. Naisten Linjalle soitetut puhelut ovat Suomesta soitettuna maksuttomia eivätkä näy puhelinlaskun erittelyssä.

”Oli ihanaa kun sai puhua, ilman että yhtään syyllistettiin. Tämä helpotti kovasti. Olisi pitänyt soittaa jo monta vuotta sitten, ennen kuin tilanne pääsi näin pahaksi.” – soittajan palaute

Naisten Linjan puhelinpalvelu

0800 02400 Suomeksi: ma-pe klo 16–20 Englanniksi, in English: pe klo 16–20 / fri 4pm–8pm

Naisten Linjan puhelin- ja chat-päivystys ovat aina kiinni pyhäpäivinä, myös arkipyhinä, ja loma-ajat; heinäkuu sekä joulun ja uuden vuoden välinen viikko.

Turv@verkko-puhelin

0800 02400 (tiistaisin klo 12–15) Digitaalista väkivaltaa ja verkkovihaa kokeneille, heidän läheisilleen ja ammattilaisille, jotka kaipaavat tukea teknologiavälitteiseen väkivaltaan liittyvissä kysymyksissä.

Joskus linjalla on ruuhkaa. Ethän lannistu, jos päivystäjämme on varattuna, vaan kokeile hetken päästä uudelleen. Voit myös ottaa yhteyttä meihin chatin kautta.

Kuuntelemme sinua. Uskomme sinua. Tehdään toipumisesta totta.

Tietosuojaseloste

Tietosuojasi on meille ensiarvoisen tärkeää. Tämä tietosuojaseloste antaa sinulle tietoa keräämistämme rekistereistä sekä niiden käyttötarkoituksista. Selosteen avulla saat tietoa oikeuksistasi ja voit arvioida käsittelyn asianmukaisuutta.

Yhteydenottajien yksityisyys

Naisten Linja ei kirjaa yhteydenottajista henkilötietoja, vaikka ne tulisivat yhteydenotossa ilmi. Naisten Linjan päivystäjät kirjaavat kuitenkin jokaisesta yhteydenotosta palveluseurantalomakkeen, johon kirjataan yhteydenotoista tietoja anonyymisti. Lomakkeissa kysytään mm. yhteydenottajan kokeman väkivallan muodoista, milloin väkivaltaa on tapahtunut ja siitä, minne yhteydenottaja on mahdollisesti ohjattu eteenpäin. Palveluseurantaa on tärkeä tehdä, jotta saamme rakenteellista tietoa väkivallan yleisyydestä, sen aiheuttamasta tuen tarpeesta sekä palvelujemme tarkoituksenmukaisuudesta. Yksittäisiä lomakkeita pääsevät tarkastelemaan vain Naisten Linjan vaitiolovelvolliset työntekijät, eikä yksittäisistä yhteydenottajista raportoida eteenpäin kolmansille osapuolille.