Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Helatorstain poikkeusaukioloajat

11.5.2021

Helatorstaina 13.5. Naisten Linjan puhelinpäivystys, chat sekä [email protected] ovat poikkeuksellisesti suljettuina.

Nettikirjepalvelu on kuitenkin auki vuoden jokaisena päivänä, myös helatorstaina. Vastaamme kaikkiin palveluun saapuneisiin kirjeisiin aina mahdollisimman pian.

Palvelut ovat jälleen perjantaina 14.5. auki normaalisti.

Toivotamme ihanan lempeää ja aurinkoista helatorstaita!

Hae syksyn vapaaehtoiskoulutukseen!

Haku syksyn 2021 vapaaehtoiskoulutukseen on auki!

29.4.2021

Vapaaehtoistyöntekijät ovat koko toimintamme kulmakivi: ilman vapaaehtoisia ei olisi Naisten Linjaa.

Vapaaehtoistyöntekijämme päivystävät peruspalveluissamme: puhelimessa, chatissa ja nettikirjepalvelussa. Ennen päivystämään siirtymistä kaikki vapaaehtoiset käyvät kattavan koulutuksen. Haku syksyn 2021 vapaaehtoiskoulutukseen on nyt auki!

Hae mukaan tärkeää vapaaehtoistyötä tekevään, innostavaan ja osaavaan joukkoomme!

Vapaaehtoistyö ei edellytä mitään tiettyä pohjakoulutusta tai kokemusta. Empatia, kiinnostus ja halu uuden oppimiselle riittävät. Jos identifioit itsesi naiseksi ja vapaaehtoistyö Naisten Linjalla kutkuttaa, tutustu vapaaehtoistyöhön ja täytä hakulomake tällä sivulla:

Tule vapaaehtoiseksi -sivulle

Henkisen väkivallan verkkovertaisryhmän banneri, jossa teksti "Verkkovertaisryhmä lähisuhteessaan henkistä väkivaltaa kokeneille naisille - haku 31.3. asti, naistenlinja.fi"

Haku henkistä väkivaltaa kokeneiden verkkoryhmään on nyt auki

15.3.2021

Naisten Linjan lähisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille suunnatun verkkovertaisryhmän haku on nyt auki. Verkkoryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä, jonka tapaamiset tapahtuvat turvallisella ja suljetulla verkkoalustalla. Ryhmään osallistuminen on luottamuksellista ja osallistujan henkilöllisyys tulee vain ohjaajien tietoon. Osallistuakseen ryhmään riittää, että haluaa käsitellä lähisuhteessa kokemaansa henkistä väkivaltaa ja toipua siitä.

Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi vähättelyä, syyllistämistä, tekojen ja sosiaalisten suhteiden kontrollointia, haukkumista, kiristämistä tai uhkailua. Henkistä väkivaltaa on vaikea tunnistaa. Väkivalta jättää kokijaan aina jäljen ja aiheuttaa monenlaisia seurauksia, kuten häpeän ja syyllisyyden tunteita. Toipuminen on kuitenkin mahdolllista. Ethän jää yksin.

Haku ryhmään on auki 31.3.2021 klo 23:59 saakka. Ryhmä kokoontuu ajalla 19.4-28.5.2021.

Lue lisää ryhmästä ja täytä hakulomake tällä sivulla.

Avoin ryhmä kokoontuu poikkeusjärjestelyin keväällä 2021

10.3.2021

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta ja ryhmätapaamisissa kokemuksistaan saa puhua juuri sen verran kuin itse haluaa.

Koronatilanteen vuoksi pyydämme ryhmään osallistujia ilmoittautumaan etukäteen. Ryhmän osallistujamäärä on rajattu ja noudatamme viranomaisohjeita. Huolehdimme hygieniasta ja turvaväleistä. Naisten Linja tarjoaa kasvomaskit ryhmän osallistujille.

Jos et pääse ryhmätapaamiseen, mutta olet jo ilmoittautunut, pyydämme laittamaan peruutusviestin ilmoittautumisen yhteydessä annetun ohjeen mukaisesti.

Lue lisää kasvokkain tapaavista ryhmistä ja ilmoittaudu Avoimen ryhmän tapaamisiin täältä.

Piirretty kuva kukkakimpusta mustan ympyrän sisällä, jonka alla lukee "Ostamalla kukkia voit tehdä hyvää.* Kansainvälinen Naistenpäivä 8.3." Oikeassa yläkulmassa on Naisten Linjan logo.

Naistenpäivänä 8.3. voit tehdä hyvää ostamalla kukkia

4.3.2021

Maanantaina 8.3. vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jolloin on tapana muistaa tärkeitä naisia elämässään ostamalla heille kukkia. Tämän kauniin eleen lisäksi on hyvä myös pysähtyä miettimään naisten oikeuksia. Sukupuolten tasa-arvo ei ole vieläkään toteutunut Suomessa, ja erityisesti väkivaltatilastot ovat surullista luettavaa. Joka kolmas suomalainen nainen on kokenut tai kokee väkivaltaa parisuhteessaan.

Naistenpäivä on oiva tilaisuus muistaa väkivaltaa kokeneita naisia lahjoittamalla Naisten Linjan tukipalveluiden ylläpitoon ja kehittämiseen. Tänä vuonna yksityislahjoittajien lisäksi mukana on joukko kukkakauppoja ympäri maata, jotka lahjoittavat naistenpäivän myynnistä tai jakavat Naisten Linjan esitteitä asiakkailleen naistenpäivänä. Nämä kukkakaupat ovat:

 • Kruunukukka / Helsinki
 • Kukkaispalvelu SatuMaa / Siilinjärvi
 • Kukkakauppa Kastanja / Naantali
 • Kukkakauppa Madonna / Helsinki
 • Kukkapiste / Kirkkonummi
 • Kukkapuoti Unikko / Kankaanpää
 • Kukkasalonki Kastanja / Vimpeli
 • Leppävaaran kukka / Espoo
 • Virkkalan kukkapuoti / Lohja
 • Wild Flowers / Helsinki

Olemme kiitollisia näiden yritysten tuesta! Kun muistat läheistäsi tekemällä kukkaostoksesi jossakin yllä mainituista kaupoista, tuet samalla Naisten Linjan toimintaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan.

Voit tukea Naisten Linja työtä myös lahjoittamalla meille suoraan. Koska emme pysty nykyisillä resursseillamme vastaamaan kaikkiin meille tuleviin yhteydenottoihin, joka ikinen lahjoitus on meille tärkeä, oli se sitten kuinka pieni tai suuri hyvänsä.

Voit lahjoittaa Naisten Linjalle:

 • MobilePaylla lyhytnumeroon 22241
 • tilille FI76 8000 1710 11 5701 viitenumerolla 5209
 • tai täyttämällä lomakkeen osoitteessa https://www.naistenlinja.fi/lahjoita/ ja ryhtymällä kuukausilahjoittajaksi

Lämmin kiitos tuestasi, ja hyvää naistenpäivää!