Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Haussa kaksi vakituista työpaikkaa!

13.1.2022

Haemme vapaaehtoistyön koordinaattoria ja viestinnän suunnittelijaa vakituisiin työsuhteisiin.

Vapaaehtoistyön koordinaattori

Naisten Linja Suomessa ry on naiserityinen väkivallan asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Olemme asiantuntijoita erityisesti lähisuhdeväkivallan ja siihen liittyvän henkisen väkivallan, digitaalisen väkivallan ja verkkovihan kysymyksissä sekä väkivallasta toipumisessa. Palveluidemme kohderyhmä on väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneet naiset ja tytöt sekä heidän läheisensä. Palvelumme suunnitellaan ja ohjataan ammatillisesti, mutta päivystyspalvelumme (puhelin-, chat- ja nettikirjepalvelu) toteutetaan ohjattuna vapaaehtoisvoimin.

Työnkuva:

Tulet työskentelemään Naisten Linjan päivystyspalveluissa, jossa vastaat vapaaehtoistoiminnan kapasiteetista päivystysvuoroihin ympäri vuoden.

Tehtäviisi kuuluu Naisten linjan vapaaehtoisten rekrytoiminen, perehdyttäminen ja päivystysvuorojen koordinointi sekä vapaaehtoiskoulutusten järjestäminen. Huolehdit vapaaehtoistoiminnan jatkuvuudesta ja vapaaehtoisten sitouttamisesta Naisten linjan toimintaan. Tuet vapaaehtoisia avustustyössä ja autat myös haastavissa tilanteissa. Tarvittaessa teet itsekin asiakastyötä Naisten linjan puhelin-, chat- ja nettikirjepalveluissa.

Tehtävääsi sisältyy satunnaista ilta- ja viikonlopputyötä.

Tehtävän vaatimukset:

Tehtävään soveltuva sosionomin tai muu sosiaalialan tai yhteiskuntatieteiden koulutus.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:

Tehtävä edellyttää kokemusta väkivaltatyöstä ja ymmärrystä naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Valittavalla on kokemusta vapaaehtoistyöhön perustuvasta auttamisesta. Valittavalla tulee lisäksi olla vähintään vuoden työkokemus soveltuvista sosiaalialan tehtävistä, asiakastyöstä ja palveluohjauksesta.

Eduksi luetaan:

Eduksi tehtävässä ovat hyvät vuorovaikutustaidot ja organisointikyky. Otteesi työhön on ihmislähtöinen ja ratkaisukeskeinen. Olet sitoutunut moninaisuuden ja saavutettavuuden edistämiseen työssäsi. Eduksi luetaan suoritettu Naisten linjan päivystäjäkoulutus ja kokemus Naisten linjan päivystystyöstä sekä kokemus järjestössä toimimisesta. Tarjoamme sinulle merkityksellisen työn väkivallasta toipumisen tukena. Lisäksi tarjoamme viihtyisän työympäristön keskeisellä paikalla, kivat, auttamistyöhön motivoituneet kollegat ja Naisten linjan kattavat työsuhde-edut.

Tehtävän tiedot:

Työaika: Kokoaikainen (36,25 h/vko). Käytössä on joustava työaika. Palkka: Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukainen, vaativuusryhmä 5. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa valittavan henkilön kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen. Tehtävä alkaa: mahdollisimman pian, paikka täytetään heti kun sopiva hakija löytyy Sijainti: Naisten Linjan toimisto sijaitsee Helsingissä hyvien liikenneyhteyksien päässä. Käytössä on osittainen etätyömahdollisuus.

Hakeminen:

Hakemus ja ansioluettelo lähetetään osoitteeseen [email protected] viimeistään 31.1.2022 ja laita viestiin otsikoksi hakemasi tehtävän nimike. Haastatteluja voidaan tehdä jo haun aikana ja paikka täytetään heti kun sopiva hakija löytyy.

Noudatamme rekrytoinnissa ja henkilöstöpolitiikassamme moninaisuuden edistämisen tavoitettamme ja kannustamme yhteiskunnassa aliedustettuun tai syrjinnälle altiiseen ryhmään kuuluvia hakemaan tehtävää.

Lisätiedot: Katju Aro, Naisten Linja Suomessa ry:n toiminnanjohtaja, [email protected], p. 050 567 2974. Lisätiedot puhelimitse ti 18.1. klo 13–14 ja ma 24.1. klo 12–13.

Viestinnän suunnittelija

Naisten Linja Suomessa ry on naiserityinen väkivallan asiantuntija- ja palveluorganisaatio. Olemme asiantuntijoita erityisesti lähisuhdeväkivallan ja siihen liittyvän henkisen väkivallan, digitaalisen väkivallan ja verkkovihan kysymyksissä sekä väkivallasta toipumisessa. Palveluidemme kohderyhmä on väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneet naiset ja tytöt sekä heidän läheisensä. Palvelumme suunnitellaan ja ohjataan ammatillisesti, mutta päivystyspalvelumme (puhelin-, chat- ja nettikirjepalvelu) toteutetaan ohjattuna vapaaehtoisvoimin.

Työnkuva:

Viestinnän suunnittelijana vastaat järjestön viestintästrategian suunnittelemisesta toteuttamisesta yhdessä johdon kanssa, sekä viestinnän toimeenpanon suunnittelemisesta ja mittaamisesta. Vastaat järjestön ulkoisen viestinnän toteuttamisesta, kuten verkkoviestinnästä, sosiaalisen median viestinnästä, kampanjaviestinnästä, tiedottamisesta ja mediasuhteista. Työsi painopiste on palveluviestinnässä, vaikuttamistyössä ja varainhankinnan viestinnässä sosiaalisen median kanavissa ja verkossa. Vastaat myös viestinnän visuaalisesta toteutuksesta järjestön visuaalisen ilmeen mukaisesti.

Tehtävääsi voi sisältyä satunnaista ilta- ja viikonlopputyötä.

Tehtävän vaatimukset:

Soveltuva koulutus tai työkokemus.

Lisäksi tehtävässä edellytetään:

Tehtävä edellyttää aiempaa kokemusta viestinnän suunnittelusta. Tehtävään valittavalla on erinomaiset suomen kielen suulliset ja kirjalliset taidot sekä näyttöjä vaikuttamistyöstä, palveluviestinnästä ja mediasuhteiden hoitamisesta. Lisäksi valittava hakija hallitsee myös visuaalisen viestinnän perusteet.

Eduksi luetaan:

– Kokemus vaikuttajamarkkinoinnistatyö, kampanjasuunnittelusta ja palvelumuotoilusta – Visuaalisen suunnittelun taidot, kuten valokuvaus- ja videointitaito sekä taitto-, kuvankäsittely- ja editointiohjelmien hallinta – Kattava tuntemus eri somealustoista ja verkkotyökaluista – Kokemus mediaseurantajärjestelmistä ja sisällönhallintaohjelmista – Kyky viestiä sujuvasti ruotsiksi ja englanniksi kirjallisesti ja suullisesti – Asiantuntijatieto tyttöihin ja naisiin kohdistuvasta väkivallasta – Kokemus järjestössä toimimisesta – Kokemus vapaaehtoistyöhön perustuvasta auttamisesta

Tehtävän tiedot:

Työaika: Kokoaikainen (36,25 h/vko). Käytössä on joustava työaika. Palkka: Sosiaalialan järjestöjen työehtosopimuksen mukainen, vaativuusryhmä 5. Tehtäväkohtaisen palkanosan lisäksi maksetaan henkilökohtaista palkanosaa valittavan henkilön kokemuksesta ja koulutuksesta riippuen. Tehtävä alkaa: mahdollisimman pian Sijainti: Naisten Linjan toimisto sijaitsee Helsingissä hyvien liikenneyhteyksien päässä. Käytössä on osittainen etätyömahdollisuus.

Hakeminen:

Hakemus ja ansioluettelo lähetetään osoitteeseen [email protected] viimeistään 4.2.2022 ja laita viestiin otsikoksi hakemasi tehtävän nimike. Noudatamme rekrytoinnissa ja henkilöstöpolitiikassamme moninaisuuden edistämisen tavoitettamme ja kannustamme yhteiskunnassa aliedustettuun tai syrjinnälle altiiseen ryhmään kuuluvia hakemaan tehtävää.

Lisätiedot: Katju Aro, Naisten Linja Suomessa ry:n toiminnanjohtaja, [email protected], p. 050 567 2974. Lisätiedot puhelimitse ti 18.1. klo 13–14 ja ma 24.1. klo 12–13.

Naisten Linja – Naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina.

Joulukeräys (800 x 400 px)

Joulukeräys auttaa väkivaltaa kokevia naisia ja tyttöjä

10.12.21

Tammikuu on perinteisesti Naisten Linjan palveluissa vuoden kiireisintä aikaa. Silloin jo muutenkin kuormittuneet palvelut ruuhkautuvat entisestään joulun pyhinä väkivaltaa kokeneiden naisten ja tyttöjen yhteydenotoista. Joka vuosi heitä on paljon, aivan liian paljon.

Naisten Linjan joulukeräyksellä autetaan väkivallan kokijoita toipumaan. Lahjoitusvarat ohjataan Naisten Linjan palveluiden ylläpitoon ja laajentamiseen. Niiden avulla koulutetut päivystäjät vastaavat puhelimeen, juttelevat chatissa ja kirjoittavat vastauksia nettikirjeisiin. Toipuminen väkivallasta alkaa ensimmäisestä sanasta. Lahjoittajien avulla olemme täällä valmiina kuulemaan sen .

Tule mukaan auttamaan

Joulukeräykseen voi osallistua lahjoittamalla itse, tekemällä yrityslahjoituksen tai kertomalla keräyksestä ja sen merkityksestä omissa verkostoissa. Jokainen lahjoitus ja jokainen viesti avun tarpeesta on yhtä arvokas.

Valitse oma tapasi auttaa:

Kiitos, että olet kanssamme naisten puolella. Väkivaltaa vastaan. Nyt ja aina.

Ajankohtaista-sivulle Katju Aro

Katju Aro Naisten Linjan toiminnanjohtajaksi

1.12.2021

Katju Aro aloittaa Naisten Linjan uutena toiminnanjohtajana. Aro on tunnettu naisten oikeuksien puolustaja, joka on tehnyt merkittävän uran feministisissä järjestöissä ja politiikassa.

Viimeisimmässä tehtävässään Katju Aro toimi Helsingin kaupunginvaltuutettuna ja sosiaali - ja terveyslautakunnan jäsenenä valtuustokaudella 2017-2021. Hänen aloitteestaan Helsinki perusti uuden lähisuhdeväkivaltatyön koordinaattorin viran ja päätti laatia suunnitelman naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemiseksi Helsingissä. Hän on Feministisen puolueen entinen pitkäaikainen puheenjohtajana ja yksi sen perustajista. Sitä ennen hän toimi Naisasialiitto Unionin puheenjohtajana. Hän on taustaltaan viestijä ja visuaalinen journalisti, joka on tehnyt pitkän uran mediassa mm. Ylellä, A-lehdillä ja Otavamediassa. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri.

“Olen tehnyt eri luottamustehtävissä töitä naisiin kohdistuvan väkivallan vastaisen työn vahvistamiseksi ja palveluiden turvaamiseksi. Koen merkityksellisenä sen, että saan jatkaa näiden kysymysten parissa ja viedä eteenpäin Naisten Linjan tekemää tärkeää työtä”, Aro kertoo.

Naisten Linja on väkivallan kokijoiden perustama järjestö, joka tarjoaa matalan kynnyksen palveluita väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille ja tytöille. Naisten Linjan toiminnanjohtajana Aro vastaa yhdistyksen toiminnan johtamisesta ja kehittämisestä.

“Tärkein tehtäväni on varmistaa, että apua tarvitsevat saavat apua ja että henkilökunnalla ja vapaaehtoisilla on edellytykset tehdä raskasta ja vaativaa työtä väkivallan parissa. Se vaatii rahoituksen ja resurssien turvaamista sekä Naisten Linjan toiminnalle että väkivaltatyön matalan kynnyksen palveluille valtakunnallisesti.”

Koronapandemia on vaikuttanut naisiin kohdistuvan väkivallan kärjistymiseen ja lisännyt lähisuhdeväkivallan kokijoiden avun tarvetta entisestään. Naisten Linjan palvelut ovat olleet pakoitellen pahasti ruuhkautuneet. Juuri nyt Naisten Linja valmistautuu vuoden kiireisimpään aikaan, sillä useissa kodeissa jouluun liittyy väkivallan uhka. Siksi moni nainen tarvitsee tukea jouluna ja sen jälkeen.

“Naisten Linjan nykyinen rahoitus ei riitä vastaamaan avun tarpeeseen. Pahimmillaan yli puolet päivystyspuhelimeen tulevista puheluista jää vastaamatta linjan ollessa varattuna. Siksi Naisten Linjalle yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä tulevat lahjoitukset ovat erityisen tärkeitä. Juuri nyt meillä on käynnissä joulukeräys, jolla valmistaudumme jouluna väkivaltaa kokeneiden naisten avuntarpeeseen. Lahjoituksilla kerätään rahaa myös toisen puhelinlinjan avaamiseen vuoden 2022 aikana.”

Naisten Linja Suomessa ry on rekisteröitynyt yhdistys, jonka toiminnan tarkoitus on vastustaa naisiin kohdistuvaa väkivaltaa ylläpitäviä asenteita ja rakenteita yhteiskunnassa, poistaa tällainen väkivalta yhteiskunnallisella ja yksilötasolla sekä auttaa väkivallan kohteeksi joutuneita naisia ja muita osallisia. Lisäksi yhdistys pyrkii edistämään naisten tasa-arvoa ja oikeuksia yhteiskunnassa.

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Katju Aro toiminnanjohtaja [email protected] p. 050 567 2974

Johanna Saarinen viestinnän suunnittelija [email protected] p. 050 358 4009

Joulukeräys

Naisten Linjan joulukeräykseen voi osallistua

  • tekemällä MobilePay-lahjoituksen numeroon 22241
  • hankkimalla aineettoman joululahjan osoitteesta: naistenlinjashop.fi Lisätietoa lahjoittamisesta ja lisää lahjoitustapoja verkkosivuilla: naistenlinja.fi/lahjoita

Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa RA/2019/889. Lupa on voimassa 27.11.2019 – 31.12.2022.

Toivotamme Katju Aron lämpimästi tervetulleeksi Naisten Linjalle!