Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Vertaistukiryhmät lähisuhdeväkivaltaa kokeneille

Naisten Linja järjestää vertaistukiryhmiä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille sekä verkossa että kasvokkain Helsingissä. Kaikkia vertaistukiryhmiämme ohjaavat väkivaltatyön ammattilaiset.

Helsingissä kokoontuvat vertaistukiryhmät

Naisten Linja järjestää Helsingissä kasvokkain tapaavia vertaistukiryhmiä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Ryhmiin osallistuminen on maksutonta.

Avoin ryhmä on matalan kynnyksen vertaistukiryhmä, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Olen selviytyjä -ryhmään haetaan hakulomakkeella ja ryhmän toimintaan sitoudutaan useamman kuukauden ajaksi.

Verkossa toimivat vertaistukiryhmät

Verkossa toimivat vertaistukiryhmät ovat väkivaltatyön ammattilaisten ohjaamia ja maksuttomia. Ryhmissä keskustellaan turvallisella ja suojatulla verkkoalustalla, luottamuksellisesti ja nimimerkkien kanssa. Voit osallistua vertaistukiryhmään mistä päin Suomea tahansa.

Verkossa toimivat vertaistukiryhmät keskittyvät rajatun teeman ympärille, ja niitä ohjaavat teemaan perehtyneet väkivaltatyön ammattilaiset.

Verkkovertaistukiryhmiin haetaan hakulomakkeella.

Vertaistuki toipumisen tukena

Vertaisuudessa on voimaa: oman tarinan jakaminen samaa kokeneen kanssa voi olla hyvin voimauttavaa. Tunne ja ymmärrys siitä, ettei ole yksin kokemusten kanssa usein edistää toipumista – on olemassa muitakin samaa kokeneita ja näille yhteisille tuntemuksille sekä kokemuksille on olemassa nimi.

Vertaistukiryhmässä sinun ei tarvitse pelätä syyllistämistä tai sitä, ettei sinua uskota. Voit rauhassa ja omin sanoin jakaa kokemuksiasi ja edistää omaa toipumistasi turvallisessa tilassa.

Toipumisen kannalta on tärkeää, että väkivalta tunnistetaan ja sanallistetaan. Usein vertaistuki auttaa vähentämään lähisuhdeväkivallan kokemuksiin liittyvää häpeän tunnetta.

Jos tarvitset tukea ja neuvontaa, voit olla yhteydessä myös muihin palveluihimme.