Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Naisten Linjan vapaaehtoiskoulutus

Haku vuoden 2023 vapaaehtoiskoulutukseen on päättynyt. Seuraavan kerran haemme vapaaehtoisia keväällä 2024.

Naisten Linjan vapaaehtoisena pääset tekemään merkityksellistä ja vaikuttavaa vapaaehtoistyötä. Kuljet väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneiden naisten ja tyttöjen rinnalla, pääset edistämään naisten oikeuksia ja liityt osaksi lämminhenkistä Naisten Linjan yhteisöä.

Kaikki vapaaehtoisemme käyvät kattavan vapaaehtoiskoulutuksen ja päivystysharjoittelun. Koulutus järjestetään vuosittain syksyllä ja haku koulutukseen on keväällä.

Kouluttaudu vapaaehtoisauttajaksi

Kattavassa vapaaehtoiskoulutuksessa käymme läpi väkivallan eri muotoja ja seurauksia, väkivaltatyötä ja toipumista tukevia palveluita, oikeusjärjestelmän ja rikosprosessin vaikutuksia väkivallan kokijaan. Kerromme vapaaehtoistyömme periaatteista ja vapaaehtoisille tarkoitetuista tukipalveluista. Lisäksi koulutukseen kuuluu perehdytysvuoro, jolloin koulutettava vapaaehtoinen saa seurata kokeneen päivystäjän toimintaa.

Koulutamme vapaaehtoiset Naisten linjan päivystystyön perusteisiin. Chat-päivystämisestä kiinnostuneiden tulee lisäksi suorittaa erilliset perehdytyskoulutukset osaamisen syventämiseksi.

Koulutukseen kuuluu läsnäoloa vaativia tapaamisia, jotka pidetään Naisen Linjan toimistolla, Helsingin keskustassa, sekä webinaareja.

Kouluttajina toimivat väkivaltatyön asiantuntijat.

Koulutuspäivät ja teemat

la 2.9. klo 12-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä. Tutustuminen ja Naisten Linjan toimintaan perehtyminen

la 23.9. klo 12-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä. Aiheena päivystystyön käytännöt

ti 26.9. klo 17-19 Webinaari: Chat-päivystys ja päivystyksen tekniikka

la 7.10. klo 12-16 Yhteinen tapaaminen Helsingissä. Aiheena Naisten Linjan vapaaehtoisena toimiminen

VK 41-44 tiistai klo 15-20 Harjoituskerta Naisten Linjan toimistolla, Helsingissä. Osallistujat valitsevat yhden tiistaipäivän, jolloin he seuraavat kokeneen vapaaehtoisen päivystysvuoroa

la 25.11. klo 13-16 Vapaaehtoiskoulutuksen päättäjäiset Naisten Linjan toimistolla, Helsingissä

Mitä edellytämme vapaaehtoiselta

Naisten Linjan vapaaehtoiseksi voi hakea mukaan kuka tahansa vähintään 25-vuotias nainen, itsemäärittelyä kunnioittaen, joka haluaa auttaa väkivaltaa kokeneita tai sen uhan alla eläviä tyttöjä sekä naisia. Vapaaehtoiset voivat päivystää joko Naisten Linjan toimistolla Helsingin keskustassa tai etänä.

Edellytämme vapaaehtoiselta:

  • hyviä vuorovaikutustaitoja, empatiakykyä ja tunneälyä
  • halua auttaa, tukea ja kuunnella väkivaltaa kokeneita naisia ja tyttöjä
  • vähintään 25 vuoden ikää – sosiaali-, terveys-, tai kasvatusalalle kouluttautuvien tai kouluttautuneiden kohdalla ikärajaa voidaan harkitusti alentaa.
  • sitoutumista vapaaehtoiskoulutukseen ja päivystämiseen vähintään kerran kuussa
  • mahdollisuutta sitoutua vapaaehtoistyöhön vähintään vuodeksi
  • tasaista elämäntilannetta noin viiden vuoden ajalta
  • sitoutumista Naisten Linjan arvoihin ja naisten aseman edistämiseen
  • perustason tietoteknisiä valmiuksia (internet, sähköposti)
  • Päivystäminen ja koulutukseen osallistuminen edellyttää suomen kielen taitoa. Englannin kielen taito on eduksi päivystäessä.

Vapaaehtoisena voi toimia, vaikka taustalla olisi omia väkivaltakokemuksia tai kriisejä. Mahdolliset väkivaltakokemukset tai kriisit tulee olla kuitenkin käsiteltynä.

Lisätietoja: [email protected]