Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Helsingissä kokoontuvat vertaisryhmät

Naisten Linja järjestää Helsingissä kasvokkain tapaavia vertaistukiryhmiä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Ryhmien tapaamisissa huomioidaan koronaviruspandemian vaatimat turvatoimet, kuten turvavälit ja kasvomaskit. Ryhmien toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat.

Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 18-19:45 Helsingin keskustassa Aivoliiton vanhoissa tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A 5. Muistathan ilmoittautua ryhmään ja tulethan paikalle ajoissa ja oireettomana. Jos olet ilmoittautunut ryhmään, mutta et pääsekään paikalle, laitathan sähköpostiviestiä ilmoittautumislomakkeessa mainittuun osoitteeseen.

Kokoontumispäivät kevätkaudella 2021 ovat 4.2., 18.2., 4.3., 18.3., 1.4., 15.4., 29.4., 12.5. (poikkeuksellisesti keskiviikko), 27.5. ja 10.6.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Lisäksi mukana on aina kaksi ammattilaista, jotka ohjaavat keskustelua ja tukevat osallistujia. Ryhmä ei kuitenkaan ole terapiaryhmä. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi, sinulle annetaan tietoa väkivallasta, saat tietoa oikeuksistasi ja oikeudellisista asioista. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella. Ryhmän kokoontumisissa huolehditaan turvaväleistä ja tarkasta hygieniasta. Osallistujille tarjotaan kasvomaskit.

Olet lämpimästi tervetullut! Ilmoittaudu valitsemillesi ryhmän tapaamiskerroille allaolevista linkeistä.

Ilmoittaudu tapaamiseen: 15. huhtikuuta klo 18-19:45 (täynnä) Ilmoittaudu tapaamiseen: 29. huhtikuuta klo 18-19:45 Ilmoittaudu tapaamiseen: 12. toukokuuta klo 18-19:45 (Huom! Tämä ryhmätapaaminen on poikkeuksellisesti keskiviikkona.) Ilmoittaudu tapaamiseen: 27. toukokuuta klo 18-19:45 Ilmoittaudu tapaamiseen: 10. kesäkuuta klo 18-19:45

Huom! Ilmoittautumisesta ei tule vahvistus- tai muistutusviestiä. Laitathan siis itsellesi ylös, mille kerralle olet ilmoittautunut. Jos et pääse, peruutathan tulosi laittamalla viestiä osoitteeseen pamela.peltonen(at)naistenlinja.fi, niin toinen ryhmään haluava pääsee ilmoittautumaan peruutuspaikalle.

Olen selviytyjä -ryhmä

Olen selviytyjä -ryhmään ilmoittaudutaan ja siihen otetaan mukaan rajattu määrä osallistujia. Jokaiselle hakijalle soitetaan vielä ennen ryhmän alkua ja kartoitetaan hänen tilannettaan. Tarkoituksena on se, että kaikki osallistujat tulevat jokaiselle ryhmän tapaamiskerralle, eli ryhmä pysyy koko ajan samana.

Ryhmän tavoitteena on löytää yhdessä ryhmäläisten kanssa uusia voimavaroja väkivallasta toipumiseen keskustelun ja harjoitteiden kautta. Ryhmää ohjaa kaksi väkivaltatyön ammattilaista. Seuraava Olen selviytyjä -ryhmä järjestetään syksyllä 2021 ja hakulomake avataan tälle sivulle, kun aikataulu on varmistunut.