Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Helsingissä kokoontuvat vertaistukiryhmät

Naisten Linja järjestää Helsingissä kasvokkain tapaavia vertaistukiryhmiä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Avoin ryhmä on matalan kynnyksen vertaistukiryhmä, johon ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Olen selviytyjä -ryhmään haetaan hakulomakkeella ja ryhmän toimintaan sitoudutaan koko syksyn ajaksi. Helsingin kaupunki rahoittaa vertaistukiryhmien toimintaa.

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä

Avoin ryhmä on ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille naisille. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmässä saat puhua kokemuksistasi juuri sen verran kuin itse haluat. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ryhmä kokoontuu joka toinen torstai klo 18-19:45 Helsingin keskustassa Aivoliiton vanhoissa tiloissa osoitteessa Annankatu 29 A. Tulethan paikalle ajoissa. Ryhmään ei voi tulla klo 18 jälkeen, kun ryhmä on jo alkanut.

Syyskauden 2023 kokoontumispäivät (klo 18-19:45):

  • 17.8.
  • 31.8.
  • 14.9.
  • 28.9.
  • 12.10.
  • 26.10.
  • 9.11.
  • 23.11.
  • 7.12.

Avoimen ryhmän ideana on vertaistuki väkivaltaa kokeneiden naisten kesken. Ryhmän osallistujat voivat tukea toisiaan ja edistää väkivallasta toipumista jakamalla omia kokemuksiaan. Ryhmää ohjaavat pitkän linjan väkivaltatyön ammattilaiset Pia Puu Oksanen ja Simona Vitalini. Ryhmän toimintaa rahoittaa Helsingin kaupunki.

Avoimessa ryhmässä sinua autetaan tunnistamaan oma tilanteesi, saat puhua kokemuksistasi ja sinulle annetaan tietoa väkivallasta. Ryhmä on avoin, joten ryhmän kokoonpano voi vaihdella.

Olet lämpimästi tervetullut!

Auta meitä kehittämään avoimen ryhmän toimintaa ja jätä palautetta:

Anna palautetta avoimesta ryhmästä

Olen selviytyjä -ryhmä

Haku syksyn 2023 ryhmään on päättynyt. Seuraava Olen selviytyjä -ryhmä järjestetään ensi vuoden puolella.

Olen selviytyjä -ryhmä on lähisuhdeväkivaltaa kokeneille naisille, itsemäärittelyä kunnioittaen, tarkoitettu vertaistukiryhmä, jonka kokoonpano pysyy samana koko syksyn ajan ja ryhmän jäsenet sitoutuvat pitkäaikaiseen toimintaan yhdessä. Osallistujat valitaan ryhmään hakulomakkeen ja haastattelun perusteella.

Jos olet kokenut lähisuhteessasi fyysistä, henkistä, seksuaalista tai digitaalista väkivaltaa, olet tervetullut mukaan ryhmään. Vertaistukiryhmässä sinun ei tarvitse pelätä syyllistämistä tai sitä, ettei sinua uskota. Voit rauhassa ja omin sanoin jakaa kokemuksiasi ja edistää omaa toipumistasi turvallisessa tilassa.

Vertaistukiryhmässä toipumista edistetään keskustelun lisäksi myös toiminnallisten menetelmien avulla. Ryhmässä kiinnitetään erityistä huomiota luottamuksellisen, turvallisen ja avoimen ilmapiirin luomiseen. Saat itse määrittää, kuinka paljon haluat jakaa henkilökohtaisia kokemuksiasi.

Ryhmää ohjaavat pitkän linjan väkivaltatyön ammattilaiset Pia Puu Oksanen ja Simona Vitalini.

Ethän jää yksin. Olemme täällä sinua varten.

Haku syksyn 2023 ryhmään on päättynyt.

Olen selviytyjä -ryhmän kuvake, teksti on kukkien ympäröimä.