Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Mikä sinulle on tärkeää?

Meille Naisten Linjalla on tärkeää, että jokainen väkivaltaa kokenut nainen ja tyttö Suomessa saa apua tilanteeseensa. Nyt ja aina.

Testamenttilahjoitus on kaunis tapa varmistaa väkivallan uhrien tarvitseman avun saatavuus oman aikamme jälkeen. Tekemällä testamentin Naisten Linjan hyväksi annat lahjan naisille, jotka tulevaisuudessa tarvitsevat apua väkivallasta selviytymiseen. Testamenttilahjoituksen ei tarvitse olla suuri, sillä pienikin lahjoitus sinulle tärkeän asian puolesta on suureksi avuksi.

Testamentin tekeminen on hyvin henkilökohtainen päätös. Onkin tärkeää, että mietit tarkasti, haluatko testamentata hyväntekeväisyyteen koko omaisuutesi vai tietyn osan siitä. On myös hyvä muistaa, että rintaperillisille taataan aina ensisijaisesti heille kuuluva perintö.

Erityistestamentilla voit osoittaa tietyn, tarkoin rajatun osan omaisuudestasi perinnöksi Naisten Linjalle. Tällainen osuus voisi olla esimerkiksi kiinteistö, osakesalkku tai tarkasti määritelty euromääräinen testamenttilahjoitus.

Yleistestamentilla voit puolestaan määrätä Naisten Linjan saamaan koko omaisuutesi, määräosan siitä tai sen, mitä muiden määräysten täyttämisen jälkeen jää jäljelle.

Kaikenkokoiset testamenttilahjoitukset ovat erittäin tärkeitä Naisten Linjan työn jatkumisen varmistamiseksi.

Testamentin laatiminen

Testamentin voi tehdä itse vapaamuotoisena (kirjallisena) ja pyytää todistajiksi kaksi esteetöntä henkilöä. Jotta testamentin oikeusvaikutukset olisivat sellaiset kuin oli tarkoitus ja jotta testamentti varmasti täyttäisi muotovaatimukset, on kuitenkin erittäin suositeltavaa tehdä testamentti ammattitaitoisen henkilön kanssa. Apua testamentin tekemiseen saa esimerkiksi asianajotoimistoista tai pankeista.

Testamentti on tehtävä kirjallisesti kahden todistajan ollessa yhtä aikaa läsnä. Sen jälkeen, kun testamentin tekijä on allekirjoittanut testamentin tai tunnustanut siinä olevan allekirjoituksen omakseen, todistajien on todistettava testamentti nimikirjoituksillaan. Todistajaksi ei kelpaa testamentin tekijän tai saajan lähisukulainen tai puoliso. Testamentin todistajan ei tarvitse nähdä testamentin sisältöä. Todistajan pitää kuitenkin tietää, että hänen todistamansa dokumentti on nimenomaan testamentti.

Lisätietoja saat varainhankintapäälliköltämme Elina Laksolta:

Katju Aro

Katju Aro

Katju Aro Toiminnanjohtaja 050 567 2974 katju.aro@naistenlinja.fi

Vastuualueet: toiminnan suunnittelu ja johtaminen, yhteiskuntasuhteet, vaikuttamistyö