Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Verkossa toimivat ryhmät

Verkossa toimivat ryhmät ovat valtakunnallisia vertaistukiryhmiä, joilla jokaisella on teema ja niitä ohjaavat teemaan perehtyneet väkivaltatyön ammattilaiset.

Yhteishuoltajien verkkovertaisryhmä

Ryhmä kokoontuu verkossa 4.9.-6.10.2023. Haku ryhmään aukeaa näillä sivuilla 1.8.

Onko sinulla alaikäinen lapsi tai lapsia ja yhteishuoltajuus väkivaltaisen ex-kumppanin kanssa? Toivoisitko tukea ja keinoja kokemuksistasi toipumiseen ja omannäköisen, hyvän elämän rakentamiseen?

Kun väkivallan tekijän kanssa on yhteisiä lapsia ja huoltajuus on jaettu, väkivallan tekijän joutuu kohtaamaan säännöllisesti. Tosinaan väkivalta voi jatkua, vaikka suhde on päättynyt. Naisten Linja tarjoaa vertaistukea naisille, joilla on yhteishuoltajuus väkivaltaisen ex-kumppanin kanssa.

Verkkovertaisryhmä on tarkoitettu naisille, itsemäärittelyoikeutta kunnioittaen, jotka haluavat käsitellä lähisuhteessa kokemaansa väkivaltaa, yhteishuoltajuuteen liittyviä kokemuksia ja edistää väkivaltakokemuksista toipumista. Ryhmässä osallistujat saavat vertaistukea, tietoa väkivallan muodoista ja keinoja vahvistaa voimavaroja. Vertaistukiryhmässä tuemme jokaisen osallistujan toipumista ja omannäköisen elämän rakentamista.

Osallistujat valitaan ryhmään hakemuslomakkeen ja haastattelun perusteella. Osallistujat sitoutuvat ryhmään viiden viikon ajaksi. Keskustelu käydään turvallisella ja suojatulla alustalla, luottamuksellisesti ja nimimerkkien kanssa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Vertaistukiryhmää ohjaavat Pamela Peltonen ja Sanna Ollila, jotka ovat naiserityisen väkivaltatyön ja ryhmänohjauksen ammattilaisia.

Haku syksyn 2023 ryhmään alkaa 1.8.

Henkisen väkivallan verkkovertaisryhmä

Ryhmä kokoontuu verkossa ajalla 30.10.-1.12.2023. Haku ryhmään aukeaa näillä verkkosivuilla 2.10.

Oletko lähisuhteessasi joutunut olemaan varpaillasi ja varomaan sanojasi? Oletko ollut jatkuvasti pahoillasi jostakin tai oletko joutunut pelkäämään tekojesi seurauksia? Tuntuuko sinusta, ettet ole osannut tehdä mitään oikein, tai olet varonut pienienkin päätösten tekemistä omin päin?

Naisten Linja järjestää verkkovertaisryhmän lähisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille. Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä lähisuhteessa kokemaasi henkistä väkivaltaa ja toipua siitä, vaikka kokemuksistasi olisi kulunut pitkäkin aika.

Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi vähättelyä, syyllistämistä, tekojen ja sosiaalisten suhteiden kontrollointia, haukkumista, kiristämistä tai uhkailua. Väkivalta jättää kokijaan aina jäljen ja aiheuttaa monenlaisia seurauksia, kuten häpeän ja syyllisyyden tunteita. Verkkovertaisryhmässä saat tukea toipumiseen ja mahdollisuuden käsitellä kokemuksiasi turvallisessa ja lempeässä ympäristössä.

Ryhmässä keskustelun käydään turvallisella ja suojatulla verkkoalustalla, luottamuksellisesti ja nimimerkkien kanssa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistujat valitaan hakemuslomakkeen ja haastatteluiden perusteella.

Vertaisryhmän ohjaajina toimivat Pamela Peltonen ja Sanna Ollila, jotka ovat naiserityisen väkivaltatyön ja ryhmänohjauksen ammattilaisia.

Haku syksyn 2023 ryhmään alkaa 2.10.