Oletko lähisuhteessasi joutunut olemaan varpaillasi ja varomaan sanojasi? Oletko ollut jatkuvasti pahoillasi jostakin tai oletko joutunut pelkäämään tekojesi seurauksia? Tuntuuko sinusta, ettet ole osannut tehdä mitään oikein, tai olet varonut pienienkin päätösten tekemistä omin päin?
Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi vähättelyä, syyllistämistä, tekojen ja sosiaalisten suhteiden kontrollointia, haukkumista, kiristämistä tai uhkailua. Väkivalta jättää kokijaan aina jäljen ja aiheuttaa monenlaisia seurauksia, kuten häpeän ja syyllisyyden tunteita. Vertaistukiryhmässä saat tukea toipumiseen ja mahdollisuuden käsitellä kokemuksiasi turvallisessa ja lempeässä ympäristössä.
Ryhmä sopii tilanteeseen, jossa olet irtaantunut väkivaltaisesta suhteesta ja etsit tukea väkivallasta toipumiseen. Jos elät juuri nyt väkivaltaisessa parisuhteessa, suosittelemme Naisten Linjan avointa vertaistukiryhmää tai yhteyden ottamista Naisten Linjan auttavaan puhelimeen tai chattiin.
Verkkovertaistukiryhmässä keskustelu käydään turvallisella ja suojatulla verkkoalustalla, luottamuksellisesti ja nimimerkkien kanssa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistujat valitaan hakemuslomakkeen ja haastatteluiden perusteella.
Hae mukaan
Seuraavan kerran henkisen väkivallan vertaistukiryhmä järjestetään 3.2 - 7.3. Hae mukaan ryhmään 2.1. alkaen hakulomakkeella.
HUOM. Ryhmä voi täyttyä nopeasti, joten siihen kannattaa hakea viipymättä. Hakijoihin ollaan yhteydessä viikoilla 2-3. Myös hakuun liittyviin tiedusteluihin vastaamme silloin.
Henkisen väkivallan vertaistukiryhmän ohjaajat
Pamela Peltonen
Pamela on Naisten Linjan väkivaltatyön asiantuntija ja kokenut ryhmänohjaaja, joka on työskennellyt pitkään väkivallan kokijoiden kanssa. Hänellä on usean vuoden työkokemusta yksilö- ja päivystystyöstä sekä kuntoutumisen ja toipumisen edistämisestä päihde- ja mielenterveystyössä. Koulutukseltaan Pamela on sosionomi AMK ja psykologian kandidaatti.
Sanna Ollila
Sannalla on usean vuoden kokemus lähisuhde- ja väkivaltatyöstä sekä ryhmänohjauksesta. Hän työskentelee Lapin ensi ja turvakoti ry:ssä lähisuhde- ja väkivaltatyön avopalvelussa. Koulutukseltaan Sanna on sosionomi AMK.
Tukea ja neuvontaa
Oletko huolissasi omasta tai läheisesi tilanteesta? Ethän jää yksin. Olemme täällä sinua varten.