Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Henkisen väkivallan vertaistukiryhmä

Seuraava verkkovertaistukiryhmä järjestetään 2.9–4.10. Haku ryhmään aukeaa 1.8. tämän lomakkeen kautta.

Oletko lähisuhteessasi joutunut olemaan varpaillasi ja varomaan sanojasi? Oletko ollut jatkuvasti pahoillasi jostakin tai oletko joutunut pelkäämään tekojesi seurauksia? Tuntuuko sinusta, ettet ole osannut tehdä mitään oikein, tai olet varonut pienienkin päätösten tekemistä omin päin?

Naisten Linja järjestää vertaistukiryhmän lähisuhteessa henkistä väkivaltaa kokeneille naisille. Osallistuaksesi ryhmään riittää, että haluat käsitellä lähisuhteessa kokemaasi henkistä väkivaltaa ja toipua siitä, vaikka kokemuksistasi olisi kulunut pitkäkin aika.

Henkinen väkivalta voi olla esimerkiksi vähättelyä, syyllistämistä, tekojen ja sosiaalisten suhteiden kontrollointia, haukkumista, kiristämistä tai uhkailua. Väkivalta jättää kokijaan aina jäljen ja aiheuttaa monenlaisia seurauksia, kuten häpeän ja syyllisyyden tunteita. Vertaistukiryhmässä saat tukea toipumiseen ja mahdollisuuden käsitellä kokemuksiasi turvallisessa ja lempeässä ympäristössä.

Vertaistukiryhmässä keskustelun käydään turvallisella ja suojatulla verkkoalustalla, luottamuksellisesti ja nimimerkkien kanssa. Ryhmään osallistuminen on maksutonta. Osallistujat valitaan hakemuslomakkeen ja haastatteluiden perusteella.

Vertaisryhmän ohjaajina toimivat Pamela Peltonen ja Sanna Ollila, jotka ovat naiserityisen väkivaltatyön ja ryhmänohjauksen ammattilaisia.

Pamela Peltonen,

Pamela Peltonen,

Pamela on Naisten Linjan väkivaltatyön asiantuntija ja kokenut ryhmänohjaaja, joka on työskennellyt pitkään väkivallan kokijoiden kanssa. Hänellä on usean vuoden työkokemusta yksilö- ja päivystystyöstä sekä kuntoutumisen ja toipumisen edistämisestä päihde- ja mielenterveystyössä. Koulutukseltaan Pamela on sosionomi AMK ja psykologian kandidaatti.

Sanna Ollila

Sanna Ollila

Sannalla on usean vuoden kokemus lähisuhde- ja väkivaltatyöstä sekä ryhmänohjauksesta. Hän työskentelee Lapin ensi ja turvakoti ry:ssä lähisuhde- ja väkivaltatyön avopalvelussa. Koulutukseltaan Sanna on sosionomi AMK.

Jos tarvitset tukea ja neuvontaa, voit olla yhteydessä myös muihin palveluihimme.