Etusivu

Apuasi tarvitaan

Yli tuhat väkivaltaa kokenutta naista saa vuosittain apua Naisten Linjalta. Nyt toiminta on vaarassa julkisen rahoituksen leikkausten takia. Ei anneta avun katketa.

Avuntarve lisääntyy - rahoitus vähenee

Naisten Linja on jo pitkään ollut ruuhkautunut. Nyt yhteydenottomäärät ovat jälleen kasvussa.

  • Palveluiden ruuhkautuminen

    Yli puolet auttavaan puhelimeen tulevista puheluista jää vastaamatta, chatissa keskusteluapua voi joutua odottamaan jopa tunnin ja vertaistukiryhmiin on enemmän tulijoita kuin pystytään ottamaan vastaan.

  • Naisten Linjan asiakkaat

    Viime vuonna Naisten Linjalle soittaneista naisista lähes puolet kertoi kokeneensa väkivaltaa vähintään vuoden ajan. Joka kuudes soittaja oli elänyt väkivaltaisessa suhteessa yli 10 vuotta.

  • Väkivallan vaarallisuus

    Kerran alettuaan väkivallalla on tapana jatkua. Väkivalta tyypillisesti myös raaistuu ajan myötä. Suomessa kuolee vuosittain 15 naista nykyisen tai entisen kumppanin surmaamana.

  • Rahoitus

    Järjestöjen rahoitus päätetty ajaa alas. Naisten Linjan ja muiden sotejärjestöjen rahoituksesta tullaan leikkaamaan vaalikauden loppuun mennessä yli kolmannes.

Auta väkivaltaa kokeneita

  • Aloita kuukausilahjoittaminen tai tee kertalahjoitus helposti verkossa.
  • Lahjoita Mobilepaylla. Voit tehdä lahjoituksen MobilePayn lyhytnumerolla 22241.
  • Lahjoita tilisiirrolla. Saaja: Naisten Linja Suomessa ry Tilinumero: FI76 8000 1710 11 5701, DABAFIHH, Viitenumero: 5209 (kertalahjoitus) tai 7304 (kuukausilahjoitus)

Väkivaltaa kokevat naiset tarvitsevat apuasi

Tiesitkö, että Suomi on EU:n toiseksi turvattomin maa naisille? Lahjoita ja varmista, että jokainen satutettu saa tarvisemansa avun.

Naistenpäivä 8.3.2025

Kutsumme yritykset yhdistämään voimansa väkivaltaa kokeneiden naisten hyväksi.

Keräyslupa RA/2022/1505. Lupa on voimassa koko Suomen alueella Ahvenanmaata lukuun ottamatta. Myöntänyt Poliisihallitus 27.10.2022.

Keräysvarat käytetään Naisten Linjan tuottamien, toipumista ja voimaantumista edistävien palvelujen järjestämiseen, toteuttamiseen, kehittämiseen, palveluista tiedottamiseen, kouluttamiseen sekä vaikuttamistoimintaan. Kerätyillä varoilla voidaan esimerkiksi palkata lisätyövoimaa sekä järjestää ryhmätoimintaa väkivaltaa kokeneille naisille ja tytöille.

Naisten Linja on Vastuullinen lahjoittaminen - VaLa ry:n jäsenjärjestö.