Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Tukipalvelut

Naisten Linjalle voit ottaa yhteyttä tavalla, joka sopii juuri sinulle parhaiten.

Naisten Linja on tarkoitettu kaikenikäisille väkivaltaa kokeneille tai väkivallasta huolestuneille naisille ja tytöille, itsemäärittelyä kunnioittaen. Voit ottaa yhteyttä myös, jos olet huolissasi läheisestäsi. Vertaistukiryhmämme ovat ammatillisesti ohjattuja. Puhelin- ja chat-päivystyksessämme sinulle vastaavat vapaaehtoiset naiset, jotka ovat koulutettuja tukemaan sinua. Toimintamme on luottamuksellista. Palvelut ovat anonyymeja ja maksuttomia.

Tuki- ja neuvontapuhelin 0800 02400 ma-pe klo 16–20

Chat ti & to klo 16–20

Vertaistukiryhmät Vertaistukiryhmiä verkossa ja kasvokkain

Digitaalisen väkivallan palvelut Digitaalista väkivaltaa kohdanneille ajanvarauksella ja somessa.

Yksityisyytesi on meille tärkeää

Naisten Linjan työntekijöitä ja vapaaehtoisia sitoo vaitiolovelvollisuus. Sen lisäksi meitä velvoittaa sosiaali- ja terveyspalveluiden tuottajia koskeva ilmoitusvelvollisuus muun muassa alaikäisiin kohdistuneisiin väkivaltarikoksiin ja lastensuojelun tarpeen selvittämiseen liittyen. Yhteydenottajan anonymiteetti voidaan purkaa vain niissä tilanteissa, joissa se on ilmoitusvelvollisuuden määrittämällä tavalla välttämätöntä.

Naisten Linjan päivystäjät kirjaavat jokaisesta yhteydenotosta palveluseurantalomakkeen, johon kirjataan yhteydenotoista tietoja anonyymisti. Lomakkeissa kysytään mm. yhteydenottajan kokeman väkivallan muodoista, milloin väkivaltaa on tapahtunut ja siitä, mistä muualta yhteydenottaja on mahdollisesti saanut tukea tilanteeseen.

Naisten Linja ei kirjaa yhteydenottajista henkilöllisyystietoja, vaikka ne tulisivat yhteydenotossa ilmi. Palveluseurantaa on tärkeä tehdä, jotta saamme rakenteellista tietoa väkivallan yleisyydestä, sen aiheuttamasta tuen tarpeesta sekä palvelujemme tarkoituksenmukaisuudesta. Raportoimme palvelutilastoistamme vuosittain rahoittajillemme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselle STEA:lle. Yksittäisiä lomakkeita pääsevät tarkastelemaan vain Naisten Linjan vaitiolovelvolliset työntekijät, eikä yksittäisistä yhteydenottajista raportoida eteenpäin kolmansille osapuolille.

Emme kerää henkilökohtaisia tietoja verkkosivuillamme käyvistä käyttäjistä. Käytämme Google Analytics -työkaluja tilastointiin, kuten siihen, kuinka monta vierailijaa sivuillamme käy kuukausittain.

Lue lisää Naisten Linjan tietosuojaselosteesta.

Pride-lippu