Siirry sisältöön
Naisten Linja

Naisten puolella.
Väkivaltaa vastaan.

Oletko vaarassa?

Huom! Jos fyysisen väkivallan uhka on akuutti tai olet aikeissa vahingoittaa itseäsi, älä epäröi soittaa yleiseen hätänumeroon 112.

Oletko nyt turvallisessa tilanteessa, mutta et tiedä kauanko se jatkuu? Pelottaako tai huolestuttaako, mitä tapahtuu myöhemmin tänään, tai vaikkapa ensi viikolla?

On ensisijaisen tärkeää, että huolehdit omasta turvallisuudestasi, ja samoin perheeseen mahdollisesti kuuluvien lasten turvallisuudesta. Jos pelkäät, että sinuun kohdistuu kotona fyysistä väkivaltaa, laadi itsellesi turvasuunnitelma. Turvasuunnitelmassa kartoitetaan, miten pääset turvallisesti poistumaan kotoa uhkaavassa tilanteessa, mitä ottaa mukaan ja minne mennä.

Muista, että voit aina lähteä turvakotiin, jos kotonasi ei ole turvallista olla. Turvakotien yhteystiedot löytyvät alueittain listattuna täältä.

Etsitkö tietoa siitä, miten voit ennakoida väkivaltaa? Suojautua digitaaliselta väkivallalta? Miten toimia turvakotijakson jälkeen? Katso kaikki turvaohjeemme Turvaohjeita-sivulta.

Jos epäröit, muistathan, että voit aina soittaa lähimpään turvakotiin ja kysyä neuvoa.

Jos taas turvallisuus tai väkivalta mietityttävät ja kaipaat keskusteluapua, olet lämpimästi tervetullut ottamaan yhteyttä Naisten Linjan palveluihin. Palvelumme ovat maksuttomia ja anonyymeja, ja niissä vastaavat koulutetut vapaaehtoiset.